U bent hier

Vakantiespeelplein zomervakantie Flora

ALGEMENE INFORMATIE SPEELPLEIN HIP'O!

Voor en door de jeugd

We organiseren leuke activiteiten voor kinderen van 3 t.e.m. 11 jaar van 6 juli t.e.m.17 juli en van 3 augustus t.e.m. 21 augustus. Er is geen werking tussen 20 juli en 31 juli.

Ouders kunnen hun kinderen 's morgens afzetten tussen 9 en 9.30 uur en 's avonds tussen 16.30 en 17 uur weer ophalen. Er is vooropvang vanaf 8 uur en na-opvang tot 17.30 uur.

Inschrijvingen

Inschrijven kan vanaf maandag 2 maart voor inwoners en vanaf maandag 9 maart voor niet-inwoners van Merelbeke. Schrijf je kinderen online in via de webshop. Heb je geen computer of internetverbinding? Dan kan je terecht bij de jeugddienst in jeugdcentrum Molenhoek.

Voor de speelpleinwerking in Flora moet je minstens één dag op voorhand inschrijven en betalen om zeker te zijn van je plaats. Er is namelijk een maximumcapaciteit van 45 kleuters en 45 lagere schoolkinderen per dag. Controleer bij het inschrijven de persoonlijke gegevens van je kind(eren) zodat wij de juiste informatie hebben. Vergeet zeker niet de medische gegevens na te kijken en eventueel aan te passen. 

Kinderen voor wie ten laatste één dag voor hun eerste speelpleindag geen online account is aangemaakt, kunnen wij helaas niet toelaten op de vakantiespeelpleinwerking. 

Een dag vakantiespeelplein kost 5 euro en dit moet je op voorhand inschrijven en betalen.

Wat breng je mee?

Voor een dagje spelen voorzie je best kledij die vuil mag worden.

In je rugzak steek je:

 • een lunchpakket + drankje
 • fruit en/of koekje (wij voorzien vanaf 2020 geen drankjes meer, water is ten alle tijden te verkrijgen)
 • reservekledij voor kleutertjes die af en toe nog een ongelukje hebben

EXTRALEGALE VOORDELEN

De vakantiespeelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen jonger dan 12 jaar.  Je ontvangt automatisch een fiscaal attest. Bovendien betalen de meeste mutualiteiten een deel van de kosten terug tot een maximumbedrag van rond de 20 euro (afhankelijk van de mutualiteit). Informeer bij je ziekenfonds voor de voorwaarden en het bedrag.

NIEUW: de UITPAS

De uitpas is er voor alle inwoners. Heb je recht op een kansentarief, neem dan zeker contact op met het Sociaal huis.

 

CORONA MAATREGELEN

De zomer van 2020 zal er voor iedereen helemaal anders dan anders uitzien, maar voor ongedwongen spelen en plezier kunnen kinderen ook dit jaar terecht op speelpleinwerking Hip’O. kwalitatieve en enthousiaste animatoren zorgen er ook dit jaar weer voor dat kinderen de zomer van hun dromen kunnen beleven.

Maatregelen rond organisatie

Bubbels

Vanuit de Nationale Veiligheidsraad is het verplicht te werken in bubbels van 50, animatoren en kinderen inbegrepen, en dit te rekenen per week. In praktijk wil dit zeggen ongeveer 45 kinderen en 5 animatoren per bubbel. Per bubbel kunnen er dus gedurende een week, en niet per dag, slechts 45 kinderen zijn.

Concreet op speelplein Hip’O!

In Merelbeke-Centrum is het mogelijk om 2 bubbels voor kleuters, 3 bubbels voor 6- tot 11-jarigen en 1 bubbel voor tieners te voorzien met elk hun eigen buitenruimte, eet- en speelruimte en sanitair. Op deze manier kunnen we 90 plaatsen voor kleuters voorzien, 130 voor 6- tot 11-jarigen en 45 voor tieners op weekbasis. In Merelbeke-Centrum blijft het mogelijk om per dag in te schrijven, maar weet dat als je kind maar één dag in de week komt, dat kind de rest van de week zijn plaats in de bubbel behoudt en het niet mogelijk dat een ander kind zijn of haar plaats inneemt.

In Flora behouden we de 90 reeds voorziene plaatsen: 45 voor kleuters en 45 voor 6- tot 11-jarigen. In praktijk komt dit neer op 2 bubbels voor kleuters en 2 voor 6- tot 11-jarigen.

Samen met vriendjes

We zijn er ons ervan bewust dat, het kan gebeuren dat kinderen niet bij hun vriendjes zitten door het opsplitsen van de kinderen in bubbels. We proberen de bubbels zo gelijkmatig mogelijk te verdelen zodat er in elke bubbel ongeveer evenveel kinderen zitten die elke dag komen. Daarnaast proberen we rekening te houden met de leeftijd van kinderen. Zo kunnen de activiteiten beter afgestemd worden op de leeftijd en leefwereld van de kinderen. Indien jouw kind graag bij een ander kind zit, mag je dit laten weten via mail en dan proberen wij hier rekening mee te houden. Hou er wel rekening mee dat het sowieso geen evidente klus is om deze bubbels te maken en we dus geen garanties kunnen geven. We rekenen daarvoor op jullie begrip. Het voordeel van deze bubbels is dat de kinderen binnen een min of meer vaste groep spelen en er zo mooie nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Vanuit de Nationale Veiligheidsraad en door virologen wordt aan de ouders gevraagd om per week voor één activiteit te kiezen. Zo zorg je ervoor dat het aantal bubbels van je kind beperkt blijft. Het is bijvoorbeeld af te raden om je kind op maandag naar een sportkampje te brengen, op dinsdag naar het speelplein en op woensdag naar de opvang.

Ziekteverschijnselen

De Nationale Veiligheidsraad legt wegens het coronavirus ook enkele voorwaarden op aan kinderen en animatoren om te mogen deelnemen.

Ziek zijn

 • Wie ziek is, kan niet deelnemen
 • Wie Covid-19 heeft gehad moet minimaal 7 dagen na diagnose rekenen alvorens terug deel te kunnen nemen aan een activiteit of kamp EN bij terugkeer ook reeds 3 dagen symptoomvrij zijn.
 • Wie ziek was (geen Covid – 19) voor de activiteit of het kamp moet in de 3 dagen voorafgaand aan deelname symptoomvrij zijn
 • Wie een besmet persoon binnen de eigen gezinsbubbel/primaire bubbel heeft (ouder, broer, zus, ..) moet getest worden en moet de termijn voor thuisisolatie respecteren vanaf het laatste contact met de corona patiënt en kan dus niet verder deelnemen aan activiteiten etc.

Behoren tot risicogroep

Indien je tot een risicogroep behoort, is het nodig om expliciete toestemming te hebben van de ouders of dokter. Twijfel je daarover? Contacteer de jeugddienst voor meer informatie. De Nationale Veiligheidsraad verplicht ons ook om aan elke deelnemer een medische fiche te vragen. Momenteel hebben we hier zelf nog niet meer informatie over. Zodra deze beschikbaar is, contacteren we de ingeschrevenen met de vraag deze medische fiche in te vullen.

Voor- en naopvang

Om het mogelijk te maken dat kinderen zo gespreid mogelijk gebracht en opgehaald worden, is dit jaar de voor- en naopvang uitzonderlijk in de prijs inbegrepen. De prijs voor een dag speelplein blijft 5 euro. De voor- en naopvang worden uitzonderlijk ook ingekort:

 • vooropvang van 8 tot 9 uur
 • naopvang van 17 tot 17.30 uur

Dit om de werklast van de animatoren te verminderen. Ze zullen immers heel wat extra werk hebben door de opgelegde coronamaatregelen, waaronder ook aparte opvang in de eigen bubbels.

Verdere informatie

De week voor de start van de speelpleinweek laten we weten in welke bubbel jouw kind zit en geven we meer informatie over de te nemen voorzorgsmaatregelen. Zo kunje voorbereid naar het speelplein vertrekken. We bezorgen je concreet informatie over:

 • het circulatieplan
 • hygiënemaatregelen voor jou en jouw kind
 • informatie over het verloop van de aanmelding ter plaatse
 • diepgaandere informatie over het omgaan met de bubbels
 • de activiteiten of uitstappen
 • het gebruik van materiaal

Opvolging maatregelen

De gezondheid en veiligheid van iedereen die te maken heeft met het speelplein, is onze eerste prioriteit en we spenderen hier ook veel tijd en aandacht aan. Er zal onder andere veel aandacht gaan naar het wassen van de handen voor en na de maaltijden en toiletbezoeken, het ontsmetten van materiaal en de reiniging van lokalen. Momenteel zijn we dit nog volop aan het vertalen naar de praktijk. Zodra we hier meer informatie over hebben, geven we die ook door.

 

Gereserveerde plaatsen betalen

De inschrijvingen in Flora liepen steeds door, maar de betalingen werden on hold gezet. Vanaf maandag is het mogelijk de openstaande facturen te betalen.  Dat kan op de volgende manier:

Log in op de webshop, ga naar mijn profiel (rechts bovenaan) en selecteer historiek & overzicht.

 • Selecteer mijn activiteiten en vervolgens het juiste gezinslid als je kind onder jouw account is toegevoegd.
 • Selecteer tabblad nog te betalen, je krijgt een overzicht van de openstaande activiteiten.
 • Selecteer de juiste activiteit door afrekenen aan te vinken, de knop ‘in winkelwagen’ verschijnt.
 • Reken de activiteit af.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(03/11) tot en van tot

Contact

 • 09 210 35 60
09 210 35 69
jeugd [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Tijdens de schoolvakanties organiseert de dienst jeugd activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

 • De buitenspeeldag op woensdag 22 april is afgelast om verspreiding van corona tegen te gaan. We verwelkomen je graag op buitenspeeldag in 2021 op woensdag 21 april.

 • In de paasvakantie kon je opnieuw terecht op vakantiespeelplein Hip’o. Samen met het team van animatoren organiseert de dienst jeugd gedurende twee weken avontuurlijke, sportieve en rustige spelletjes gecombineerd met toneel-, dans- en knutselactiviteiten.

   

 • De vakantiespeelpleinwerking in het centrum vindt plaats in het GILKO, de gemeentelijke basisschool, Kloosterstraat 19.

 • Onder elk stuk hout en in het hout op de bosbodem krioelt het van het leven. Vooral veel opruimers van dode materialen  verstoppen er zich.

 • Gratis ontbijt voor dag van de jeugdbeweging voor iedereen in een jeugdvereniging.