U bent hier

Trage wegen

Wat?

Merelbeke beschikt over een uitgebreid netwerk van trage wegen. Een trage weg is een weg die enkel toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Op deze manier kunnen zij een kortere en veiligere weg zonder autoverkeer nemen om op hun bestemming te geraken.

Trage weg​Project Wegspotter

Gemeente Merelbeke startte in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen, ​vzw Trage Wegen en het Regionaal Landschap Schelde Durme het project “Wegspotters”. Wegspotters zijn vrijwilligers die regelmatig de staat van de trage wegen controleren en de knelpunten doorgeven aan de gemeente, die ze op hun beurt zo vlug mogelijk probeert op te lossen.

Adopteer een trage weg

Merelbeke is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de toestand van deze trage wegen op terrein te ‘spotten’. Mogelijke knelpunten zijn bijvoorbeeld putten in het wegdek, overhangende takken, slecht leesbare bewegwijzering, zwerfvuil… Als vrijwilliger engageer je je om minstens viermaal per jaar de gekozen trage weg(en) te controleren op een zelf gekozen tijdstip. Je ontvangt een overzichtskaart van alle trage wegen, word je jaarlijks uitgenodigd op de provinciale ontmoetingsdag, krijg je een geschenkje en ben je verzekerd tegen lichamelijke ongevallen.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst publieke ruimte
Dienst publieke ruimte
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

  • 09 210 33 10
publiekeruimte [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Merelbeke beschikt over een aantal waardevolle parken.

  • In Merelbeke zijn heel wat waardevolle bossen terug te vinden, zoals de Makegemse bossen en het Gentbos.