Fietsroutes

Wat?

De fietskaarten van de fietsnetwerken Scheldeland, Vlaamse Ardennen en de Leiestreek Oost en West. Stippel zelf je tocht uit langs de verschillende knooppunten. De afstand tussen twee knooppunten staat op de kaart vermeld, zodat je op voorhand weet hoe lang je tocht precies zal zijn. Eenmaal op de fiets, volg je de bordjes die je van het ene knooppunt naar het andere leiden.

Boomwijzer – 2 euro

Fietsroute van ongeveer 18 km langs het houtig erfgoed (markante bomen en struiken) in Merelbeke.

Langs bossen en meersen fietsroute

Fietsroute van 46,9 km (te downloaden als pdf). Starten doe je aan de pastorie van Munte, waar ook het toeristisch infopunt gevestigd is.

 

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft een volledig nieuw aanbod van de fietsnetwerkkaarten samengesteld. Deze zullen pas te verkrijgen zijn eind mei 2021.

Rodelandroute 1 – 2 euro

Start aan sporthal Ter Wallen in de Sportstraat waar je een infobord vindt. Via Gontrode fiets je langs het heuvellandschap tussen Oosterzele en Merelbeke, ontdek je mooie dorpjes en keer je via de Scheldevallei terug naar Merelbeke.

Download en/of beoordeel de route.

Rodelandroute 2 – 2 euro

Start in Oosterzele-dorp. Deze fietsroute voert je langs Sint-Lievens-Houtem met zijn bezienswaardigheden en natuurschoon. Na Balegem en Scheldewindeke ontdek je het pittoreske Munte en langs het hinterland van Moortsele fiets je terug naar Oosterzele-dorp.

Download en/of beoordeel de route.

Scheldevalleiroute 1 – 1,8 euro

Deze fietsroute (30 km)  is een onderdeel van drie aansluitende fietsroutes in de Scheldevallei tussen Gent en Kluisbergen. Je start op het dorpsplein van Zwijnaarde, fietst langs de Schelde-oevers via Melsen naar Gavere en keert via de overkant langs Zevergem terug naar Zwijnaarde.

Download en/of beoordeel de route.

20 jaar prijs in de bib – gratis

Twintig jaar geleden vond de bibliotheek nieuw onderdak in het centrum van de gemeente aan de Dijsegemwegel.

De 21 nieuwe panelen langs de vertrouwde fietsroute van de bib brengen die voorbije twee decennia in beeld. Op elk paneel vind je een boekcover uit onze bibliotheek en het jaar waarin het in de literaire prijzen viel. We starten in 1996 met de Publieksprijs voor ‘De vriendschap’ van Connie Palmen en fietsen tot in 2016.

De gratis fietsroute Fietsroutebrochure '20 Jaar Prijs In De Bib' (circa 32 km) is verkrijgbaar in de bib.

Mountainbikeroute

Mountainbikeroute in Merelbeke

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst toerisme
Gemeentehuis
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(20/05) tot

Contact

  • 09 210 32 80
09 210 32 39
info [at] merelbeke.be

Bekijk ook

  • Te voet is er heel wat te ontdekken in onze mooie gemeente.