Weekend van de Klant op 5 oktober

Wat?

Op zaterdag 5 oktober staat alles in Merelbeke-Centrum in het teken van het Weekend van de Klant. Unizo, Comeos, vzw Handelscentrum Merelbeke en het gemeentebestuur werken dan samen om klanten en bezoekers in Merelbeke extra in de watten te leggen. Verschillende winkeliers verwennen je met een cadeautje of een leuke actie en op het Kerkplein in Merelbeke-Centrum worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Kom mee dansen op de Popcollectie en genieten van de grappen van Niels in de Week van Niels. Geniet van een drankje en een hapje, ga shoppen met de fietsen die gratis worden verhuurd op het Kerkplein en laat je verwennen in de vele winkels die deelnemen aan het Weekend van de Klant.

 • Radio 2 komt de hele dag live uitzenden van aan het gemeentehuis en het Handelscentrum serveert drankjes aan hun pop-upbar.
 • Wil je op je gemakje shoppen en de kinderen een plezante namiddag bezorgen? Kom zeker langs! Ter gelegenheid van het Weekend van de Klant wordt de pastorijtuin omgebouwd tot een fantasierijk kinderdorp met een springkasteel en reuzespelen, begeleid door enthousiaste animatoren.
 • Je kunt te voet, met de fiets of met de auto de deelnemende handelaars bezoeken. Je maakt bovendien kans op een safari in Kenia en tal van andere prijzen.

 

Programma

 

8 tot 10 uur: welverdiend ontbijt voor onze Merelbeekse handelaars

Om de klanten met passie en energie te bedienen in hun zaak, worden de deelnemende handelaars op het Kerkplein eerst in de watten gelegd door vzw Handelscentrum Merelbeke . Een heerlijke koffie en een lekkere koffiekoek zorgen voor een goede start van deze veelbelovende zaterdag.
Handelaars kunnen zich werkeneconomie [at] merelbeke.be (subject: inschrijving%20ontbijt%20op%20za%205%20oktober%20(Weekend%20van%20de%20Klant), body: Beste%2C%0A%0AGraag%20schrijf%20ik%20in%20voor%20het%20gratis%20ontbijt%20voor%20handelaars%20op%20zaterdag%205%20oktober%20naar%20aanleiding%20van%20Weekend%20van%20de%20Klant.%20Ik%20vul%20onderstaande%20gegevens%20in%3A%0A%0A-%20naam%20zaak%3A%20....%0A-%20aantal%20personen%3A%20....%0A-%20lid%20van%20Handelscentrum%20Merelbeke%3F%20(ja%20%2F%20nee)%3A%20....%0A%0ABedankt!%0A%0AMvg%0A%0A%0A) (hier) inschrijven tot 30 september 2019.

 

10.30 uur tot 13 uur: sneukeltoer

Wil je de winkels in onze deelgemeenten beter leren kennen? Geen probleem! Volg met je fiets de bewegwijzerde fietstocht en ontdek enkele verrassende winkels en horecazaken. Heb je zelf geen fiets? Dan kan je er ook eentje gratis ontlenen.

De sneukeltoer kost 15 euro. Inschrijven en betalen (cash) kan die dag op het Kerkplein bij organisator Munte Cycling Team.

 

11 tot 18 uur: beleef de Radio 2-uitzending live mee vanuit de pop-upbar op het Kerkplein

Om 11 uur gaat Caren Meynen van start met de Top 30. Lars De Groote bouwt verder met de beste popmuziek en grote klassiekers in ‘De Popcollectie’ en als laatste komt Niels Vandeloo om 16 uur met ‘De Week van Niels’. Samen brengen ze met jou Merelbeke aan het dansen, maken mopjes en wie weet wat staat er nog allemaal op hun programma …

Terwijl Radio 2 zorgt voor muziek, kan je terecht in de pop-upbar van vzw Handelscentrum Merelbeke. Wie dorst heeft gekregen van al dat winkelen en fietsen, kan naast de box van Radio 2 genieten van drankjes en hapjes.

 

10.30 tot 18 uur: fietsuitleendienst

Heb je geen fiets of is je fiets stuk? Dan kun je op het kerkplein gratis een fiets ontlenen om je favoriete winkels of horecazaken te bezoeken!

Er zijn 20 fietsen beschikbaar (10 heren- en 10 damesfietsen) op vertoon van je identiteitskaart. Wees er dus snel bij!

 

12 tot 18 uur: kinderdorp

Wil je even zorgeloos winkelen of lunchen zonder kinderen maar je kleine bengels toch de namiddag van hun leven gunnen? Breng ze naar ons begeleid kinderdorp in de pastorietuin in Merelbeke-Centrum. Onze gedreven animatoren staan klaar om met hen te knutselen, te springen en te dansen.

Gratis, minimumleeftijd kinderen: 3 jaar

 

Hoe kom je naar Merelbeke-Centrum?

Fietstip: Met de fiets vermijd je uiteraard elke file. Maar er is nog meer. Je kunt je fiets zonder zorgen achterlaten in de bewaakte fietsenstalling in Dijsegem van 11 tot 18 uur.

Parkeertip: Kom je toch met de wagen? Geen probleem! Je kunt vlakbij parkeren.

 

5 en 6 oktober: Neem deel aan de nationale 'Weekend van de Klant'-wedstrijd

Ook dit jaar wordt een nationale wedstrijd georganiseerd voor het Weekend van de Klant. Met elke aankoop bij een deelnemende handelaar (binnen of buiten Merelbeke) ontvang je een unieke code die je kan ingeven op de webpagina van het Weekend van de Klant. Zo waag jij je kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een safari voor 2 personen naar Kenia. Wil jij op reis? Doe dan zeker mee!

 

Het wedstrijdreglement kun je raadplegen op de website van het Weekend van de Klant, een initiatief van Comeos, UNIZO en UCM.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Dienst werk en economie
Gemeentehuis (tweede verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot en van tot

Contact

 • 09 210 33 54
09 210 32 99
werkeneconomie [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • De 'Cadeaubon Merelbeke' is een aankoopbon in bankkaartformaat die in enkele verkooppunten in de gemeente kan aangekocht worden en waarmee klanten terecht kunnen bij deelnemende, lokale kleinhandels- en horecazaken.

 • Het strategische commercieel beleidsplan geeft een grondige analyse weer en stelt belangrijke verbeterpunten en acties voorop om het lokale detailhandels- en horecabeleid een boost te geven.

 • Lokale handelsverenigingen bundelen de inzet en interesses van winkeliers en zorgen voor boeiende activiteiten.

 • Hebt u een onderneming of een eigen zaak? Dan moet u een vergoeding betalen als u muziek wilt laten horen waarvan iemand anders de auteur, de uitvoerder of de producent is.

 • Een ondernemingsloket is een aanspreekpunt voor ondernemingen.

 • Wanneer je een zaak wil opstarten, doe je best navraag bij de dienst stedenbouw en dienst milieu over welke vergunningen je nodig hebt.

 • Aan alle op het grondgebied van de gemeente Merelbeke gevestigde zelfstandigen en bedrijven wordt de mogelijkheid geboden om, tegen betaling van een vergoeding, richtingsaanwijzers naar hun vestiging te laten plaatsen.

 • Voor de meeste belastingen heb je aangifteplicht, zodat het gemeentebestuur het juiste bedrag van de belasting kan vaststellen. 

 • Met het invoeren van de Cadeaubon Merelbeke wil het gemeentebestuur de lokale economie stimuleren.

 • Dien een spontante kandidatuur in wanneer je als ondernemer wil aangeschreven worden voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

 • Om de twee jaar reikt het gemeentebestuur de toegankelijkheidsprijs uit aan een Merelbeekse handelszaak of organisatie die de meeste inspanningen leverde om de toegankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van hun gebouw, dienst, voorzieningen of informatie voor personen met een handicap te verhogen.