U bent hier

Deeltijds werken/stempelen

Logo Sociaal Huis

Wat moet jij doen?

Als deeltijdse werknemers die een inkomensgarantie-uitkering krijgt moet je je aanmelden. Dit moet je doen op het moment dat je de deeltijdse arbeid start. De eerste keer om de controleformulieren van de lopende maand én van de daaropvolgende maanden te laten geldig te laten maken. Daarna moet je je één keer om de drie maanden aanmelden om de controlekaarten van de volgende drie maanden te valideren.

Dit doe je door bij je uitbetalingsinstelling (vakbond, HVW) de formulieren C3-deeltijds af te halen en ze in het Sociaal Huis ter validatie voor te leggen. Dit doe ten laatste in de maand waarin het formulier C3-deeltijds.

“Formulieren C3 deeltijds waarop bijvoorbeeld januari staat, worden ten laatste op 31 januari aangeboden.”

Op het einde van elke maand moet je het gevalideerde en correct ingevulde formulier C3-deeltijds overhandigen aan je uitbetalingsinstelling (vakbond of HVW).

Wat doet het Sociaal Huis?

Het Sociaal Huis maakt je formulier C3-deeltijds geldig door er een stempel op te zetten. Dat doen we altijd op datum waarop ze worden aangeboden. Je meldt je persoonlijk aan en kan een identiteitsbewijs voorleggen als erom gevraagd wordt.

Wat als je te laat bent?

Als je te laat bent kan de RVA beslissen je uitkering te schorsen.

Formulieren die te laat worden afgestempeld ziet de RVA als duplicaat. De RVA kan zo’n duplicaat slechts één keer om de twee jaar toestaan. Je hebt er dus alle belang bij je documenten tijdig te laten valideren.

Wat bij verlies of foutieve invulling van je formulier?

Als je je gevalideerd formulier hebt verloren, of je hebt een fout gemaakt bij het invullen, kan je bij je uitbetalingsinstelling (vakbond, HVW) een duplicaat aanvragen. Ook hier geldt dat de RVA dit maar één keer om de twee jaar kan toestaan.

Het Sociaal Huis is gesloten op de laatste dag van de maand?

Het Sociaal Huis is elke werkdag open in de voormiddag en de woensdag ook in de namiddag. Ook op afspraak kan je bij ons terecht op de overige namiddagen. De sluitingsdagen worden duidelijk geafficheerd én kan je bovendien via de gemeentelijke website raadplegen. Indien het Sociaal Huis gesloten is op de laatste dag(en) van de maand, biedt je jouw formulier C3-deeltijds op een eerdere datum aan.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

Sociaal huis
Sociaal Huis
Hundelgemsesteenweg 357
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot
of op afspraak

Contact

  • 09 210 33 50
info [at] sociaalhuismerelbeke.be