U bent hier

Toelage voor gezelschap en sneeuwruimen: je wijk-werken cheques aan 1 euro

Wat?

Hoe krijg je gezelschap of iemand die helpt sneeuwruimen bij je thuis?

Hiervoor neem je contact op met de wijk-werken organisatie Leie en Schelde. Heb je nog nooit gebruik gemaakt van de wijk-werk cheques dan kan je terecht op maandag en donderdag in het Sociaal Huis om alles samen met jou te bekijken en een werknemer voor jou te zoeken. Indien nodig komt de consulent bij jou op bezoek.

Wie komt er naar je toe?

De persoon die bij jou komt voor het gezelschap of het sneeuwruimen is een werknemer van de wijk-werk organisatie. Hij of zij is een gemotiveerde, uitkeringsgerechtigde werkzoekende die graag met ouderen of personen met een beperking wil werken. De werknemer is speciaal opgeleid en geselecteerd voor deze dienstverlening.

Wijk-Werken

Wijk-werken organisatie Leie en Schelde is een organisatie die hun werknemers naar de reguliere arbeidsmarkt leidt door ervaring op te doen als wijk-werker. Je kan er terecht om allerlei kleine taken te laten uitvoeren. Meestal gaat het om activiteiten die niet worden opgenomen door de gewone arbeidsmarkt. Een normale wijk-werken cheque kost 7,45 EUR.

Gezelschap en sneeuwruimen aan verminderd tarief voor senioren en personen met een beperking

Voor 60-plussers en personen met een beperking komt het gemeentebestuur tussen voor de aankoop van je cheques. Dit kan enkel voor gezelschap en voor sneeuwruimen. Maandelijks kan je een subsidie aanvragen bij het gemeentebestuur aan de hand van een formulier waar de wijk-werker per prestatie op aftekent.

Bekijk ook