Volkstuin Molenhoeve

Wat?

Zorgcentrum Molenhoeve opende eind 2014 de deuren in de Poelstraat. Op de zorgsite realiseerde de Molenhoeve betaalbare en kleinschalige woningen met zorggarantie voor personen of gezinnen met een beperking. Daarnaast realiseerde het zorgcentrum er in samenwerking met de gemeente en OCMW Merelbeke ook een volkstuin.

Met de volkstuin willen we Melelbekenaars de kans geven om hun eigen groenten te kweken en de sociale samenhang verhogen. Buurtbewoners en tuiniers komen op die manier vlot in contact met bewoners van de Molenhoeve, die zich vaak iets moeilijker in de buurt kunnen begeven door hun zorgbehoefte. Door een sociale mix te maken van heel verschillende profielen van tuiniers kunnen ze elkaar ook versterken en bijleren van elkaar.

Het gemeentebestuur zorgt er met kleine onderhoudswerken voor dat de zwaarste werken collectief kunnen gebeuren en wil met dit project ecologisch en duurzaam tuinieren in de verf zetten. Daarnaast zorgen we er ook voor dat de tuiniers de mogelijkheid krijgen om zich bij te scholen op het vlak van tuinieren.

Wie?

Voor Merelbekenaars die willen tuinieren.

Hoe?

De tuintjes worden toegewezen naargelang de beschikbaarheid van percelen en de wensen van Merelbekenaars die hun zinnen gezet hebben op een tuintje. 

Wil je meer weten over de volkstuin, of had je graag een rondleiding gekregen?

Een telefoontje of mailtje naar het Sociaal Huis volstaat.

Prijs?

De percelen zijn doorgaans ongeveer 80 m² groot, maar kleinere of grotere percelen zijn ook mogelijk. Voor een perceel van 80m² betaal je 100 € per jaar.

Bekijk ook

  • Een ecologische tuin is een levende tuin! Er wordt rekening gehouden met de natuur en de eigenheid van de streek.

  • Bomen zijn van grote waarde voor de gemeente Merelbeke want ze dragen bij tot een aantrekkelijke en kwaliteitsvolle leefomgeving die de laatste jaren steeds meer verstedelijkt.