U bent hier

Parkeren met een parkeerkaart voor personen met een handicap

Wat?

Een parkeerkaart voor personen met een handicap: wat kan je ermee doen in Merelbeke? 

Voor wie is de kaart bedoeld en waar kan je ze aanvragen?

De parkeerkaart geeft personen met een beperking bepaalde voordelen bij het parkeren, als bestuurder en als passagier van een voertuig.  Niemand mag de kaart gebruiken als de persoon op wiens naam de kaart staat, niet in de auto vervoerd wordt. Je moet de kaart op het dashboard van de auto leggen zodat het symbool van de rolstoel zichtbaar is.

Parkeerkaarten worden op naam van een persoon toegekend en kunnen dus niet aangevraagd worden door een organisatie, woonzorgcentrum of instelling.

Ouders van kinderen met een handicap kunnen de kaart aanvragen op naam van het kind. Voor aanvragen kan je terecht in het Sociaal Huis of op de website.

Waar mag je parkeren in Merelbeke?

  • Gratis en onbeperkt op plaatsen die voorbehouden zijn aan personen met een handicap (te herkennen aan het verkeersbord en/of het symbool op de grond).
  • Gratis en onbeperkt op plaatsen waar de parkeertijd beperkt is (blauwe zone).
  • Gratis en onbeperkt op plaatsen waar parkeermeters staan, of op parkings met slagbomen – ongeacht of de plaatsen voorbehouden zijn aan personen met een handicap. 

In de buurt van het Sociaal Huis kan je dus parkeren:

  • in de ondergrondse parking in het centrum
  • in de zones “laden en lossen” naast de parkeergarage
  • langs de Hundelgemsesteenweg.

 

Opgelet: Om te mogen parkeren op parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor bewoners, moet je in het bezit zijn van een geldige bewonerskaart. Je parkeerkaart voor personen met een handicap alleen is dus niet voldoende.  

Bekijk ook