Parkings

​​ Betalende parkings

De ondergrondse parking Driekoningen, de parking Stelplaats en Ter Wallen (achter het Vredegerecht) zijn betalend. Neem altijd een parkeerticket (zelfs als je één uur of meerdere uren gratis mag parkeren), zo vermijd je dat je een retributie van 25 euro moet betalen.

  • Ondergrondse parking Driekoningen is betalend van 7 tot 22 uur, waarvan de eerste drie uur gratis zijn.                  

  • Parking Stelplaats is betalend van 9 tot 19 uur, waarvan het eerste uur gratis is.        

  • Parking Ter Wallen (deel achter het Vredegerecht) is betalend van 9 tot 19 uur, waarvan het eerste uur gratis is. 

APCOA controleert in Merelbeke of je het correcte parkeerbewijs gebruikt. Een parkeerbewijs is een parkeerticket, een gemeentelijke parkeerkaart, een blauwe parkeerschijf of parkeerkaart voor personen met een handicap waaruit blijkt dat voldaan is aan de parkeermodaliteiten.

Heb je een retributie gekregen en heb je daar opmerkingen of vragen over, dan kan je terecht bij APCOA via klacht.merelbeke [at] apcoa.be (mail) of op het nummer 03 216 70 18 (elke dag van 9 tot 12.30 uur).

Voor algemene vragen is APCOA bereikbaar op het nummer 03 233 94 23 (elke dag van 9 tot 17 uur).

 

Gratis parkings

De betalende parkings zijn gratis op zon- en feestdagen, op 11 juli en voor voertuigen met een parkeerkaart voor personen met een beperking.

Daarnaast zijn er twee gratis parkings

  • Parking Ter Wallen (deel voor het zwembad en de sporthal)
  • Conversatie, bereikbaar via de Dr. O. De Gruyterstraat. Zeker nog tot en met eind november 2018 is het op enkele plaatsen verplicht de blauwe parkeerschijf te gebruiken zodat deze plaatsen regelmatig vrijkomen voor ouders die hun kinderen via de voetgangersdoorsteken naar school wensen te brengen.

​ ​Parkings in MerelbekeLegende parkings

 

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Bekijk ook