U bent hier

Verkeersveiligheid

Wat?

Op 11 mei 2017 ondertekenden het gemeentebestuur van Merelbeke en de politiezone Regio Rhode en Schelde het SAVE-charter voor steden en gemeenten. SAVE staat voor Samen Actief voor VEilig verkeer en is een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK).

Door het charter te ondertekenen geven de gemeente en alle partners een duidelijk signaal dat ze zich actief willen inzetten voor meer verkeersveiligheid. Het charter bevat zeven doelstellingen voor veiliger verkeer. Hoe Merelbeke de SAVE-doelstellingen concreet wil realiseren is vastgelegd in een eerste actieplan verkeersveiligheid. Dat heeft bijzondere aandacht voor de schoolomgevingen. 

Bekijk ook

  • Wil je op de openbare weg een parkeerverbod, stelling of container plaatsen voor een verbouwing of verhuizing? Heb je als aannemer rioleringswerken, nutswerken die moeten uitgevoerd worden? Dan heb je een signalisatievergunning nodig van je lokaal bestuur.
  • Het mobiliteitsplan neemt de verkeerssituatie in Merelbeke grondig onder de loep en stelt belangrijke maatregelen voor.
  • Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt en hoe snel ze rijden? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens?

    De gemeente stelt een jaar lang 20 Telraamsensoren beschikbaar die volautomatisch het verkeer tellen vanaf je huis.

    Tel je mee?

  • Leen een wagen van je buren, vrienden, familie... of stel jouw wagen ter beschikking van hen.

  • Ecodriving is een zuinige, veilige en milieuvriendelijke manier van autorijden.