U bent hier

Groepsaankoop groene stroom en gas

Wat?

De Oost-Vlaamse groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas verzamelt zoveel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om groene stroom en gas aan te kopen aan voordelige tarieven.

Groepsaankoop 100% groene stroom en gas

 

Wie?

Iedereen in Vlaanderen kan meedoen aan de groepsaankoop: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven. Wel mag je niet meer elektriciteit verbruiken dan 50.000 kWh per jaar en niet meer aardgas dan 100.000 kWh per jaar. Je moet daarnaast ook aangesloten zijn op het laagspanningsnet.

Hoe?

Heb je moeilijkheden met het interpreteren van het toegestuurde aanbod door de provincie (uiterlijk 15 maart), dan kan u zich inschrijven voor een persoonlijke uitleg bij de dienst duurzame ontwikkeling.

De mogelijk om je voorstel te accepteren aan het loket (digitaal en telefonisch) is verlengd tot 13 mei. Online wordt de acceptatieperiode verlengd tot 30 april.

De loketten zijn tijdelijk gesloten wegens de verstrengde maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Heb je toch hulp nodig bij het interpreteren van je persoonlijk voorstel, kan je steeds telefonisch contact opnemen met een loketmedewerker bij de provincie op het gratis nummer 0800 60 601 of met een medewerker van de gemeente op 09/ 210 32 75.

 

Wat heb je bij de hand?

Je meest recente eindafrekening

Je brief van de provincie met je persoonlijk aanbod.

Prijs?

Inschrijven op de groepsaankoop is gratis.

Veranderen van energieleveranciers is ook gratis. Je moet enkel de opzegtermijn respecteren. Binnen de groepsaankoop houden we daar vanzelf rekening mee.

Meer info via de dienst duurzame ontwikkeling of op www.samengaanwegroener.be.

duurzaamheid [at] merelbeke.be

09 210 32 75

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Duurzaamheid
dienst Leefmilieu
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag:Gesloten
Eerstvolgende openingsdag:(03/11) tot

Contact

 • 09 210 32 75
duurzaamheid [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Met de ecocheques kunt u welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. Het is een extralegaal voordeel.

 • Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg!

 • Met enkele kleine tips en aanpassingen kan u al snel heel wat water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op uw waterfactuur.

 • Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 • Op zoek naar onafhankelijk advies? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je met renovatieadvies aan huis.

 • De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de tweede keer een groepsaankoop zonnepanelen. Schrijf vrijblijvend in, ontvang heldere en objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie. Bovendien draag je bij aan een beter leefmilieu.

 • Stroomvloed cvba is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers. Stroomvloed produceert duurzame energie dankzij de financiële inbreng van de burger. De winst van de coöperatie vloeit terug naar alle aandeelhouders.

 • Je dak of zoldervloer laten isoleren? Goedkoop én eenvoudig met het groepsaanbod!

  Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!


   

  Inschrijven voor het groepsaanbod kon tot 31 januari 2019. Hieronder kan u meer informatie vinden over de werking en doelstelling van de actie.


   


   

 • Wijkwerf gaat van wijk naar wijk om er mensen te motiveren om samen hun woning beter te isoleren, en zo kosten en zorgen uit te sparen. Nu strijkt Wijkwerf voor de tweede keer neer in Merelbeke.

 • groepsaankoop stookolietanksanering

  Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering

  Heeft u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, gas, enz.)? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden.