U bent hier

Groepsaankoop groene stroom en gas

Wat?

De Oost-Vlaamse groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas verzamelt zoveel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om groene stroom en gas aan te kopen aan voordelige tarieven.

Groepsaankoop 100% groene stroom en gas

Wie?

Iedereen in Vlaanderen kan meedoen aan de groepsaankoop: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven. Wel mag je niet meer elektriciteit verbruiken dan 50.000 kWh per jaar en niet meer aardgas dan 100.000 kWh per jaar. Je moet daarnaast ook aangesloten zijn op het laagspanningsnet.

Hoe?

Inschrijven voor de groepsaankoop is gratis en vrijblijvend. Je moet vóór 9 februari 2017 (vrijblijvend) inschrijven. Uiterlijk op 16 maart 2017 ontvang je een persoonlijk voorstel. Je kunt daarna tot en met 21 april 2017 gebruik maken van het aanbod van de groepsaankopen.

Ondervind je moeilijkheden met de online inschrijving, dan kan je terecht bij de dienst duurzame ontwikkeling.

Prijs?

Inschrijven op de groepsaankoop is gratis.

Veranderen van energieleveranciers is ook gratis. Je moet enkel de opzegtermijn respecteren. Binnen de groepsaankoop houden we daar vanzelf rekening mee.

Bekijk ook

 • Met de ecocheques kunt u welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. Het is een extralegaal voordeel.

 • Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg!

 • Met enkele kleine tips en aanpassingen kan u al snel heel wat water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op uw waterfactuur.

 • Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 • Op zoek naar onafhankelijk advies? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je met renovatieadvies aan huis.

 • De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de tweede keer een groepsaankoop zonnepanelen. Schrijf vrijblijvend in, ontvang heldere en objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie. Bovendien draag je bij aan een beter leefmilieu.

 • Stroomvloed cvba is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers. Stroomvloed produceert duurzame energie dankzij de financiële inbreng van de burger. De winst van de coöperatie vloeit terug naar alle aandeelhouders.

 • Je dak of zoldervloer laten isoleren? Goedkoop én eenvoudig met het groepsaanbod!

  Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!


   

  Inschrijven voor het groepsaanbod kon tot 31 januari 2019. Hieronder kan u meer informatie vinden over de werking en doelstelling van de actie.