Water besparen

Hoe?

Kraantjeswater drinkenKraantjeswater

Wanneer je kraantjeswater drinkt in plaats van mineraal water uit flessen, bespaar je heel wat geld. Kraantjeswater is opmerkelijk goedkoper dan flessenwater, en levert bovendien geen afval op. De kwaliteit van kraantjeswater wordt gegarandeerd door onze watermaatschappij FARYS.

 

Water besparen

Het waterloket van de Vlaamse Milieumaatschappij geeft heel wat praktische tips om minder water te verbruiken en betalen.

 

Putwateranalyse

Putwater is grondwater dat je zelf oppompt. Particuliere waterputten zijn vaak maar enkele meters diep en lopen sneller het risico vervuild te worden.

Putwater kan je gratis laten controleren op voorwaarde dat het water in de voorbije drie jaar niet gratis werd onderzocht.

Wens je jouw putwater te laten analyseren, vul dan het aanvraagformulier in en bezorg het aan de dienst milieu en natuur. De drinkwatermaatschappij Farys komt langs om een waterstaal te nemen en bezorgt nadien de resultaten van de analyse aan de gemeente. Onze dienst milieu en natuur bezorgt je nadien de resultaten.

Contact & openingsurenOpeningsuren en contact

Waar?

dienst Leefmilieu
Gemeentehuis (eerste verdieping)
Hundelgemsesteenweg 353
9820 Merelbeke

Openingsuren

Vandaag: tot
Morgen: tot

Contact

 • 09 210 32 70
09 210 32 99
milieu [at] merelbeke.be

Bekijk ook

 • Met de ecocheques kunt u welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. Het is een extralegaal voordeel.

 • Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Maar vaak weten mensen niet hoe eraan te beginnen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of keuze van materialen? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg!

 • Minder energie verbruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 • Op zoek naar onafhankelijk advies? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen helpt je met renovatieadvies aan huis.

 • De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen. Schrijf vrijblijvend in, ontvang heldere en objectieve informatie en begeleiding van offerte tot werkende installatie. Bovendien draag je bij aan een beter leefmilieu.

 • Stroomvloed cvba is een nieuwe energiecoöperatie voor én door burgers. Stroomvloed produceert duurzame energie dankzij de financiële inbreng van de burger. De winst van de coöperatie vloeit terug naar alle aandeelhouders.

 • Je dak of zoldervloer laten isoleren? Goedkoop én eenvoudig met het groepsaanbod!

  Laat je dak of zoldervloer isoleren via het groepsaanbod van de gemeenten Merelbeke, Melle, Oosterzele en Destelbergen: goedkoper, eenvoudig én zonder zorgen!


   

  Inschrijven voor het groepsaanbod kon tot 31 januari 2019. Hieronder kan u meer informatie vinden over de werking en doelstelling van de actie.


   


   

 • Wijkwerf gaat van wijk naar wijk om er mensen te motiveren om samen hun woning beter te isoleren, en zo kosten en zorgen uit te sparen. Nu strijkt Wijkwerf voor de tweede keer neer in Merelbeke.

 • groepsaankoop stookolietanksanering

  Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering

  Heeft u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, gas, enz.)? Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden.