U bent hier

MRLBK. ZKT. M./V./X. < 30 KM/U.

MRLBK. ZKT. M./V./X. < 30 KM/U

In de campagne 'MRLBK. ZKT. M./V./X. < 30 KM/U.' gaat Merelbeke op zoek naar bestuurders die zich aan de snelheidsbeperking houden in een zone 30. Inwoners worden gevraagd zelf te strijden voor een veiligere straat. Door een groot gevelbord haaks aan het raam te bevestigen of een affiche op te hangen, worden snelheidsduivels op een ludieke manier aangemaand trager te rijden.

Ook burgers kunnen mee op zoek gaan naar goede chauffeurs door hun eigen naam te noteren op het gevelbord of de affiche!

 

 

Maak de campagne mee bekend

Woon je in een zone 30 en wil je mee de snelheidsbeperking onder de aandacht brengen, dan kan je:

  • een gevelbord (= V-bord, zoals een immobord) aan je raam bevestigen. De borden zijn voorzien van een dubbelzijdige tape op de flappen. Deze tape kan op het raam of een glad oppervlak bevestigd worden. Belangrijk is wel dat dit vet en vuilvrij is voor een goede hechting. Wanneer bij het verwijderen van het v-bord eventuele lijmresten achterblijven, kan je deze eenvoudig verwijderen met white spirit of aceton (niet op plastic oppervlaktes gebruiken).
     
  • een affiche aan je raam bevestigen.

De gevelborden en affiches worden verspreid via de verschillende bewonersplatformen en de Werkgroep Mobiliteit Merelbeke (waarvoor grote dank!).

Je kan eveneens aan het onthaal van het gemeentehuis een V-bord of een affiche afhalen. (tot zolang de voorraad strekt)

 

Onderaan deze pagina kan je de affiche terugvinden zodat je deze thuis kan afdrukken en ophangen.

 

 

SAVE-charter

Merelbeke ondertekende op donderdag 11 mei 2017 het SAVE-charter (‘Samen Actief voor Veilig Verkeer’). Merelbeke geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid. Deze communicatiecampagne kadert binnen de uitvoering van het actieplan.

Bekijk ook